Het verhaal van Raw Materials

OORSPRONG

Het verhaal van Raw Materials begint in 1998. Na jarenlang te hebben gereisd en allerlei unieke objecten te hebben verzameld van over de hele wereld, starten twee broers hun bedrijf. Dat wordt de basis van het interieurmerk: authentieke en originele collecties.

MODERN RUSTIC

We omarmen de ruige schoonheid van gerecycled hout, metaal en natuurlijke materialen. Deze basis combineren we met vakmanschap en lokale tradities. Zo creëren we collecties die je zou kunnen omschrijven als ‘modern rustic’. Onze collecties zijn blikvangers in ieder interieur: eigentijds en vol karakter.

BEWUST

Raw Materials staat zowel voor ecologisch bewustzijn als voor stijlvol ontwerp. Onze designers en inkopers bezoeken daarom regelmatig de werkplaatsen waar onze collecties gemaakt worden. Ze werken samen met de plaatselijke ambachtslieden aan nieuwe designs. Zo kunnen wij tevens controleren of de productie op een verantwoorde manier gebeurt.

Lokaal gaat ons team op zoek naar de mooiste materialen om mee te werken. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar natuurlijke en gerecyclede materialen. Een groot deel van het gerecyclede hout dat wordt gebruikt, heeft het FSC-keurmerk. Als dat niet haalbaar is, wordt er gekozen voor een duurzaam alternatief. We werken dan met hout dat duurzaam wordt verbouwd, bijvoorbeeld op plantages die beheerd worden door de Indonesische overheid onder het FLEGT-systeem.

We streven tijdens de productie naar zo min mogelijk afval. Verder verpakken we onze items in recyclebaar karton en we maken minimaal gebruik van plastic.

Ons doel is om bewust wonen in ieder interieur te brengen!