✔Free delivery >€75 in NL | ✔Delivery within 2 working days

Inkopen voor goede prijzen

In deze rubriek geven we je graag wat ‘tips & tricks’ mee voor jouw eigen bedrijf. Onze CEO heeft jarenlange ervaring in het kopen van bijzondere spullen. De kunst is om goed te zoeken, geduld te hebben en vooral ook te weten waar je moet zoeken. Lees hieronder meer!

Alvast even vooraf, het winkelen bij groothandels roept vaak vragen op. Betalen we te veel? Wat is de werkelijke waarde? Kunnen onze klanten het zich veroorloven? Ondanks deze twijfels blijft één gevoel overheersen: we betalen te veel!

Er blijven een hoop onzichtbare inkoopkosten onopgemerkt: vliegtickets, accommodatie, transport—allemaal verdubbeld in het reislandschap van tegenwoordig. Kosten die je makkelijk over het hoofd ziet: het vervangen van personeel tijdens inkoopreizen, om nog maar te zwijgen over mogelijke problemen in productie of verzending. Ook groothandels dragen kosten voor hun magazijn en hebben marges nodig. Slimme kopers zoeken alternatieven voor betere deals, omdat er altijd opties zijn!

Veilingen

Niels, de CEO van Raw Materials: ‘Mijn persoonlijke favoriet is een lokale veiling voor het zoeken naar speciale items. Vaak zie ik dat daar echt oude items uit India te koop zijn. Deze items zijn verkrijgbaar voor een prijs en kwaliteit die bijna niet meer te vinden zijn.’

Hij legt verder uit: ‘In de jaren ’60 en ’70 trokken hippies de wereld rond, sommigen volgden de ‘hippietrail’ en belandden dan in India en Nepal. Ze bleven daar vaak maanden of zelfs jaren. Ze werden onderdeel van de lokale cultuur en verzamelden mooie items. Bij terugkeer naar huis stuurden ze containers vol goederen terug naar hun huizen in Europa. De hippies van toen zijn nu ongeveer 70-80 jaar oud. Als zij overlijden, verkopen hun families hun verzamelde items soms lokaal op veilingen. Ga ze zeker bekijken!’

Musea

Musea over de hele wereld hebben een overvloed aan voorraad, mede door het koloniale verleden. Overheden hebben tegenwoordig gewoonweg minder budget voor alles wat met cultuur en kunst te maken heeft. Deze instellingen en musea moeten zelfvoorzienend worden, terwijl ze volledig afhankelijk zijn van bezoekers voor hun inkomsten.

Daarom is overleven voor musea een echte uitdaging. Sommige musea zijn daarom begonnen met het verkopen van hun dubbele voorraad, overvoorraad, of items die niet meer bij hun collecties passen.

We moeten musea, musicals en theaters blijven bezoeken met onze kinderen. Om onze kinderen te onderwijzen over het belang van cultuur.

Voor jou als inkoper: doe wat onderzoek op Google en wellicht vind je interessante aanbiedingen.

Faillissement

Helaas gaan bedrijven steeds vaker failliet. Voor jouw inkopen kan dit echter een kans zijn om echt goede items voor een prikkie te vinden.

Verken websites die failliete bedrijven aanbieden. De kans is groot dat je waardevolle aankopen kunt vinden.

Let wel even op de commissies en verzendkosten.

Bijvoorbeeld, bezoek deze website:
https://www.troostwijkauctions.com/

Marktplaatsen

De meeste mensen die iets te verkopen heben, doen dat via hun nationale marktplaatsen (www.marktplaats.nl). Alles, van goedkope fietsen tot gebruikte babyartikelen, is hier te vinden. Zo ook mooie meubels en decoraties, dus als je hier wat tijd in steekt, kun je zeker een goede deal krijgen. Er is geen belasting van toepassing, wat een voordeel biedt.

Niels (CEO): ‘Er zijn nog veel meer manieren om een goede deal te maken. Wees voorzichtig met items in de uitverkoop, er is een reden waarom ze aangeboden worden. Als je de kans hebt, sluit dan geen deal voordat je de items hebt gezien, aangeraakt, geroken (ha ha) en gecontroleerd. Ik heb veel items gekocht op basis van foto’s, maar zelden bleek het iets goeds te zijn. De maat is misleidend, patina (glans), kwaliteit, nieuw of oud, het is het beste om alles zelf te controleren voordat je handen schudt.

Ik vind het geweldig om bestellingen online te ontvangen via onze website, maar ik vind het echt leuk als onze klanten naar ons magazijn in Amsterdam komen. Elk item is uniek en heeft een verleden, dus de verhalen van onze items zijn meestal iets bijzonders. Als je de kans hebt, kom dan langs in ons magazijn in Amsterdam en we zullen de verhalen van onze producten met je delen!’

Previous

Klaptafels

Next

Chalk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordat je weggaat!

Wij bewaren graag je winkelwagen en sturen je deze toe per e-mail. Voer hieronder je e-mailadres in: