✔Free delivery >€75 in NL | ✔Delivery within 2 working days

Chalk


Ontdek het duurzame productieproces van de prachtige vazen van de Chalk collectie van Raw Materials. In deze gedetailleerde beschrijving nemen we je mee in het ontstaan van deze accessoires. Van de milieuvriendelijke materialen tot het vakmanschap achter elk ontwerp, leer alles over de creatie van deze bijzondere woonaccessoires.

Eco-mix


De vazen, potten en schalen worden vervaardigd uit een milieuvriendelijke papiermaché. Eerst worden oude kranten geweekt in water en vervolgens vermalen tot pulp in een machine. Deze pulp wordt vervolgens gemengd met fijngemalen krijtpoeder of kalksteen, waarbij natuurlijke boomhars als bindmiddel fungeert. De harskristallen worden gesmolten in warm water en toegevoegd aan het mengsel, dat vervolgens gezeefd wordt om het basismateriaal met de juiste substantie en consistentie te verkrijgen.

Basismateriaal tot eindproduct

Van basismateriaal tot het uiteindelijke ontwerp: eerst worden blokken klei met een houten hamer tot platen geslagen. Vervolgens wordt de kleiplaat in een mal geplaatst en aan de zijkanten aangedrukt. Twee halve mallen worden samengevoegd en omwikkeld met een band, terwijl extra klei in de verbindingsnaden wordt gedrukt. Nadat de mal 1-2 dagen aan de lucht heeft gedroogd, wordt deze geopend en wordt overtollige klei weggesneden. Alle kleine gaatjes worden dan nog met de hand gevuld. Het eindproduct droogt vervolgens nog eens 3-5 dagen aan de lucht voordat het wordt bespoten met een sealer om kleurafgifte te voorkomen.

Vakmanschap

Het volledige proces draait om twee essentiële elementen waar Raw Materials veel waarde aan hecht: het gebruik van natuurlijke materialen en vakmanschap. Goed om te weten is dat elk nieuw ontwerp begint als gipsmodel, dat wordt doorgesneden om een mal van te maken. De gipsmallen kunnen 10 tot 12 keer worden hergebruikt. Dit proces bestaat voornamelijk uit handwerk, voor het allermooiste resultaat.

Onderhoud

Afgezien van af en toe afstoffen met een droge doek, is er geen onderhoud vereist. Let op: de items uit deze collectie zijn niet waterdicht.

Shop hier:

Previous

Inkopen voor goede prijzen

Next

Tekens van kwaliteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordat je weggaat!

Wij bewaren graag je winkelwagen en sturen je deze toe per e-mail. Voer hieronder je e-mailadres in: